Vizyon ve Misyon

Misyon

Üniversitemizin Stratejik Planı doğrultusunda İstatistik ve ilgili alanlarda bilimsel çalışmalar yapmak, seminer, söyleşi vb. eğitim faaliyetleri düzenlemek. İstatistik ve ilgili alanlarda bilimsel yayın yapmak. Araştırmacılara İstatistiksel danışmanlık hizmeti sunmak.

Vizyon

İstatistik alanında klasik yaklaşımların yanı sıra son yıllarda popüler olan Veri Madenciliği, Makine Öğrenmesi vb. alanlarda daha etkin bilimsel faaliyetlerde bulunmak.

Hedefler (2024)
İstatistik ve ilgili alanlarda WOS/Scopus/TR-Dizin’de taranan dergilerde en az 1 adet yayın üretmek (*H.2.1)
İstatistik ve ilgili alanlarda en az 1 adet merkez içi eğitim düzenlemek (*H.1.2)
İstatistik ve ilgili alanlarda en az 1 adet danışmanlık hizmeti vermek (*H.3.3, H.3.4)

*Afyon Kocatepe Üniversitesi 2024-2028 Stratejik Planı‘ndaki ilgili hedefi göstermektedir.

Hedefler (2023) Açıklama
İstatistik ve ilgili alanlarda Web of Science (WOS)’da taranan dergilerde 1 adet yayın üretmek (*H.2.1) Science Citation Index’de 2 adet, TR-Dizinde 1 adet bilimsel makale yayınlanmıştır.
İstatistik ve ilgili alanlarda 1 adet seminer düzenlemek (*H.3.1) İlgili hedef gerçekleşmemiştir. Etkinliğin planlaması sağlıklı bir şekilde yapılamamıştır.
2023 yılı içerisinde merkezimizi tanıtıcı en az 1 adet faaliyet gerçekleştirmek (*H.3.1) İlgili hedef gerçekleşmemiştir. Etkinliğin planlaması sağlıklı bir şekilde yapılamamıştır.

*Afyon Kocatepe Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı‘ndaki ilgili hedefi göstermektedir.

08 Ocak 2024, Pazartesi 142 kez görüntülendi